Informatie over het diploma risicovolle taken

Inhoud

BeSaCC-VCA en haar Register van Risicovolle taken wilde oorspronkelijk een leidraad aanbieden voor het omgaan met risicovolle taken in alle bedrijven. Zij wilde een kwaliteitssysteem op poten zetten naar opleiding van de werknemers toe om zo ongevallen te voorkomen.

De structuren van BeSaCC-VCA maakten en maken echter dat voor de meeste bedrijven deze vrijwillige kwaliteitsborging niet haalbaar en in de huidige format zelfs niet noodzakelijk is. BeSaCC-VCA heeft uiteindelijk enkel binnen de (petro)chemische sector gehoor gekregen.

Ben je contractor in een (petro)chemisch bedrijf, dan kan het zijn dat je opdrachtgever eist dat jouw organisatie P-VCA* gecertificeerd is. Wil je dit kwaliteitslabel bekomen, dan zal je o.a. je werknemers conform de vereisten van BeSaCC-VCA moeten laten opleiden en examineren.

(*) P-VCA: P staat voor 'petrochemie'.

Waarom kiezen voor een 'vrije opleiding' indien mogelijk

Het examen voor BeSaCC-VCA is rigide en welomschreven. Dit houdt in dat de opleiding hier volkomen moet op worden afgestemd. Moet de risicovolle taak niet geëxamineerd worden door een erkend examencentrum, dan kan de inhoud van de opleiding aangepast worden. Een ernstige opleidingsverstrekker zoals Humat, zal dit doen zonder kwaliteitsverlies van opleiding en beoordeling van de kandidaat.

Praktische info

Het examenreglement kunt u als pdf downloaden. Klik hierboven rechts op de link.

Meer informatie

Wenst u meer informatie betreft deze opleiding?
Dan kan u steeds rechtstreeks contact met ons opnemen of via het contactformulier.


Brandstraat 193 - 2400 Mol
e. humat@veiligheidsopleidingen.be
t. 014 75 54 51
m. 0474 26 92 63
f. 014 31 68 12

Contactformulier »