Brandveiligheidsdossier - Audit brandveiligheid

Inhoud

Situering

Het beheer van het risico brand en explosie binnen ondernemingen en instellingen, is een complexe materie. Wetgeving, specifieke regelgeving voor inrichtingen met een verhoogd risico, normen als regel van goede praktijk en bindende adviezen van de lokale brandweer vragen om een gestructureerde aanpak. Het nieuwe KB brandpreventie op de werkplek van 28 maart 2014 legt de werkgever op een risicoanalyse uit te voeren naar de brandveiligheid in op de werkplek. Deze risicoanalyse wordt zeer ruim gezien. De risicoanalyse moet resulteren een aantal preventieve maatregelen.

Quick Scan brandveiligheid

De Quick Scan is te beschouwen als een preventief onderzoek dat tot doel heeft inzicht te verkrijgen in de conditie van de organisatie met betrekking tot de beheersing van brandrisico's teneinde gerichte actie te kunnen ondernemen tot een betere beheersing van het brandrisico.

Audit brandveiligheid

De brandveiligheidsaudit is een uitgebreide en gedetailleerde audit van een bepaald brandveiligheidsitem.
Bijvoorbeeld:

  • Audit brand- en evacuatiesignalisatie
  • Audit draagbare en verrijdbare blusmiddelen
  • Audit evacuatiewegen
  • Opleiding en informatie
  • ....

Het auditrapport is gedetailleerd zowel in uitwerking als in advies. U kan met het rapport na goedkeuring van de betrokken diensten onmiddellijk overgaan tot uitvoering.

Wilt u een Quick Scan of een specifieke brandveiligheidsaudit laten opmaken, vraag vrijblijvend verdere informatie over onze werkwijze en/of een prijsofferte.

Meer informatie

Wenst u meer informatie betreft deze opleiding?
Dan kan u steeds rechtstreeks contact met ons opnemen of via het contactformulier.


Brandstraat 193 - 2400 Mol
e. humat@veiligheidsopleidingen.be
t. 014 75 54 51
m. 0474 26 92 63
f. 014 31 68 12

Contactformulier »